EAP voor woningen

EAP of Energie Advies Procedure

Wat is EAP?

Het Energie Advies Procedure (EAP) geeft inzicht in de 'energieprestatie' van uw woning. U kunt energie besparen door de maatregelen te treffen die in het EAP-rapport geadviseerd worden. Dergelijke maatregelen kunnen zijn: het isoleren van vloer, muren of dak, isolerende beglazing, maar ook het plaatsen van een energiezuiniger cv-ketel of warmwatervoorziening.

Een betere energiebesparing betekent een lagere energierekening en bijdragen aan een beter milieu. Een EAP-rapport wordt enkel opgemaakt voor bestaande woningen door een gecertificeerd EAP energie-deskundige. Dat betekent dat de gehanteerde methode voldoet aan de eisen die vanuit de overheid zijn gesteld. Uw woning krijgt dan een label toebedeeld voor de verschillende onderdelen.

EAP gaat uit vanuit de overheid en we zijn aangesteld door de overheid om deze werkzaamheden uit te voeren. U krijgt dus van ons een officieël document aangevuld met eigen ervaringen op energiebesparingen. We zorgen dat U de nodige adviezen krijgt op energievlak.

Uitbrengen van een EAP advies - wat kan u verwachten?

Voor het uitbrengen van een EAP-advies zal de adviseur eerst de energie toestand van uw woning bepalen. Tijdens een opname wordt de woning volledig opgemeten (controle via bestaand plan ter plaatse is noodzakelijk) en worden de volgende gegevens geïnventariseerd: Bouwkundige schil (samenstelling, warmteverlies oppervlakte, beschermd volume) - Installatietechnische gegevens (verwarmingstechnisch en op sanitair vlak) - Bewonersgedrag (historisch verbruik). Op basis van deze gegevens geeft de energiedeskundige vervolgens een Energie Prestatie Advies. Dit advies geeft inzicht in de 'energieprestatie' van uw woning. U kunt energie besparen door de maatregelen te treffen die in het EAP-rapport geadviseerd worden.

Waarom zou U ons kiezen in plaats van de normale EAP?

Als we het officiële programma bekijken dat uitgaat van de overheid, dan beoordeeld men alleen het gebouw, de verwarming en het sanitaire gedeelte. In de toekomst komt daar ventilatie en zonne-energie bij maar wat met de verlichting? Wij gaan iets verder én geven U naast de EAP verder advies om ook te beparen op andere vlakken - kleine voorbeeldjes om dat aan te duiden:

  • je ijskast staat opgesteld met zijn rug tegen een radiator ....
  • je gebruikt nog oude gloeilampen in al je staande lampen .....
  • heb je reeds eens nagedacht over een dag/nachturenteller voor je elektriciteit ....
  • je bent van plan om koeling te plaatsen - wat is voor jouw de beste energetische oplossing ....
  • hoe kan je besparen op water? wat met regenwater? hoe groot moet die put zijn?

KORTOM WE GEVEN JE OOK ANTWOORD OP ANDERE VRAGEN BETREFFENDE JE HUISHOUDEN

Waarom zou U een EAP laten uitvoeren?

Naar de toekomst toe zal een energielabel van Uw woning noodzakelijk zijn indien U een woning verkoopt, verhuurt. Bovendien gaat men het KI van je woning koppelen met je energielabel. Betekent met andere woorden dat je flink gaat besparen indien je je woning laat controleren.

Wat is de kostprijs van een EAP?

Afhankelijk van je woning heb je een gedetailleerde EAP vanaf een 200 €. Meer complexere woning zullen iets meer tijd vergen en het is dan ook normaal dat hiervoor iets meer wordt gerekend. Wens je meer inlichtingen, dan vraag je ons gewoon een prijsofferte aan. We moeten dan wel beschikken over jouw plan om een gedetailleerde prijsopgave te maken.